Specialistische technieken

Als Medisch Pedicure ben ik naast de reguliere basis pedicure gespecialiseerd in het uitvoeren van verschillende specialistische technieken. Hieronder ligt ik de verschillende specialistische technieken toe. Uiteraard kunt u mij altijd benaderen voor vrijblijvend advies.

Het plaatsen van een orthese
Orthesiologie is het ontlasten van drukplekken en het voorkomen van wrijving, met name aan en tussen de tenen en het reguleren van de teenstand. Een orthese wordt direct op de voet gemaakt, en wordt gemaakt van siliconen materiaal. De volgende klachten kunnen behandeld worden met behulp van een orthese:
  • Hamerteen;
  • En of meerdere klauwtenen;
  • Weke likdoorn(s) tussen de tenen;
  • Overige likdoorns;
  • Knobbel aan de zijkant van de grote teen (hallux valgus);
  • Hallux valgus met ruiterteen (situatie waarbij de ene teen over of onder de naastgelegen teen groeit).
    
Als er bij u een orthese geplaatst wordt krijgt u schriftelijk advies over de orthese en het onderhoud ervan mee naar huis.

Antidruk techniek
Bij antidruk techniek wordt gebruik gemaakt van verschillende viltmaterialen. Deze vilttechniek wordt toegepast bij druklocaties aan de voet. Dit kunnen drukplekken zijn door eeltvorming, likdoorns of ingroeiende nagels maar ook door de hallux valgus (knobbel aan de zijkant van de grote teen). Bij de antidruk techniek worden uiteenlopende vormen en diktes vilt gebruikt, afhankelijk van de klachten. Uiteraard wordt eerst het eelt of de likdoorn verwijderd voordat de plek drukvrij wordt gelegd. Antidruk techniek is toe te passen voor: U krijgt schriftelijk advies met betrekking tot de antidruk techniek mee naar huis.Nagelregulatie en nagelbeugeltechniek
Ingroeiende nagels zijn een veel voorkomend probleem. Dit openbaart zich vaak bij n of beide grote teennagels wanneer deze neigt de huid in te groeien. Dit geeft een vervelend gevoel en meestal ontstaat er een ontstekingsreactie. Nagelbeugels kunnen ervoor zorgen dat de nagel gecorrigeerd wordt, waardoor deze zijn functionele vorm terug krijgt.
Als Medisch Pedicure ben ik gespecialiseerd in het plaatsen van vier soorten beugels:

BS Spange:

Dit is een glasvezelplaatje die op de nagel wordt geplakt. Deze beugel is zeer gebruiksvriendelijk, ook bij risicovoeten. Door de spanning van de strip zal de nagelplaat corrigeren. De beugel zal met de nagel mee naar voren groeien.

Onyclip:

De onyclip is een stalen stripje met een witte coating. Dit stripje wordt op maat gemaakt en vervolgens aan beide uiteinden op de nagel geplakt om zo de nagelhoeken te ontlasten.

Ross Fraser techniek:

Bij deze draadbeugeltechniek wordt een beugel gemaakt van Remanitdraad. Deze beugel wordt exact op maat gemaakt en is bedoeld om de nagel in de juiste vorm te houden. In de beugel bevindt zich een lus in de vorm van een omega. Deze omega beugel zal met de nagel mee naar voren groeien en zal, indien nodig, op een bepaald moment naar achteren moeten worden geplaatst.
Draadbeugel techniek:

De draadbeugel worden rechtstreeks op de nagelplaat aangemeten en aangebracht, wat er voor zorgt dat de zijkanten of hoekjes van de nagel iets omhoog gelift worden, en zo gedwongen worden om anders te gaan groeien. Ook deze techniek zal, indien nodig, op een bepaald moment naar achteren moeten worden geplaatst.

Als er bij u een nagelbeugel geplaatst wordt krijgt u schriftelijk advies over uw nagelbeugel mee naar huis.

Nagelreparatietechniek
Nagelreparatie wordt toegepast bij gedeeltelijk ontbrekende, gescheurde, kapotte, beschadigde of te ver weg geknipte nagelhoeken die dreigen in te groeien. Is er sprake van schimmelnagels (mycose) dan wordt dit zo ver mogelijk verwijderd en ontsmet en kunnen zelfs ook deze nagels esthetisch weer een goede uitstraling krijgen.

Er zijn twee soorten nagelreparatietechnieken, namelijk de acryl nagel en de gel nagel. Acryl en gel kennen zowel medische als cosmetische toepassingen.

Acryl systeem: Acryl is een substantie van poeder en vloeistof die samensmelten tot een vloeibaar bolletje, waarmee men kan boetseren en wat na enige tijd vanzelf uithard. Dit is precisiewerk waarbij de juiste hoeveelheid substantie op de juiste plaatsen de sterkte en vorm van het geheel bepaald.Gel systeem: Gel kan, om een kunstnagel te vormen, in n of meerdere lagen op de nagelplaat worden aangebracht. Gel is direct vormbaar en het product wordt uitgehard door middel van een UV lamp. Het verschil met een acryl nagel is dat een gel nagel zachter en flexibeler is.